سرعین، نگین گردشگری اردبیل
نوشته شده توسط اکبر پرستار در ساعت 22:26

سرعین، نگین گردشگری اردبیل

سرعین، نگین گردشگری آذربایجان

 شهر توریستی سرعین بدلیل وجود آبهای گرم متعدد كه اكثریت آنها دارای خواص درمانی است هم چنین برخورداری از شرایط ممتاز آب و هوایی ییلاقی باعث شده تا در فصل تابستان مورد توجه گردشگران قرار گیرد بطوریكه متوسط مراجعات توریستها در روزهای تابستان 30 هزار نفر و حتی در روزهای تعطیل و شرایط مساعد آب و هوایی حتی به 100 هزار نفر هم برسد.

پذیرایی مناسب و آبرومندانه از این تعداد مسافر داخلی و خارجی و غلبه برمشكلات ساختاری و نارسایی های زیربنایی شهر از اهمیت خاصی برخوردار است.

افزایش امكانات موجود در جهت سرویس دهی مناسب به گردشگران متناسب با افزایش جذب گردشگر به منطقه و افزایش تعداد روزهای اقامت توریستها باید مد نظر قرار گیرد.

امروزه مسئله جذب توریست در شهر توریستی سرعین با دو چالش عمده مواجه بوده که هر لحظه ادامه حیات آنرا تهدید می كند.

1-       ترك زود هنگام توریستها بدلیل كمبود امكانات اقامتی و تفریحی

2-       نارضایتی توریستها وامكان كاهش تعداد آن با بروز مشكلات بهداشتی و احیاناً فرهنگی و اجتماعی

در راستای افزایش تعداد روزهای مراجعات مسافران به شهر از حدود 100 روز به كل طول سال امكانات مناسب باید فراهم گردد از جمله این امكانات ورزشی و تفریحی كه طی سالهای اخیر به بهره برداری رسیده است تله اسكی آلوارس می باشد ابتدا قرار بود تله كابین نیز در این منطقه احداث شود ولی از زمان آغاز عملیات پروژه (سال 79) تا سال 85 تله كابین احداث نگریده است.

علاوه براین با در نظر گرفتن جاذبه های تاریخی منطقه مانند روستای تاریخی كنزق در 2 كیلومتری شهر و افزایش امكانات زیربنایی د رآن بالاخص جاده ارتباطی آن، تقویت اردوگاههای تفریحی درنزدیكی شهر، با كمك گرفتن از جاذبه های توریستی موجود در اردبیل و شهرستانهای اطراف می توان به اهداف مورد نظر دست یافت.

اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب

 



:: موضوعات مرتبط: +**بهترین نقاط گردشگری، جاذبه های گردشگری استان اردبیل، ،
مساجد تاریخی استان اردبیل
نوشته شده توسط اکبر پرستار در ساعت 22:19

مساجد تاریخی استان اردبیل

 

 مساجد تاریخی استان اردبیل

مسجد جمعه : این بنا در شمال شرقی شهر ، بین محله های پیرشمس الدین و عبدالله شاه بر روی تپه مرتفعی واقع گردیده و یكی از قدیمی ترین مساجد شمال غربی ایران است. با توجه به حفاریهای باستان شناسی كه در محوطه اطراف این مسجد صورت گرفته بقایای شبستان های ستوندار در بخش شرقی و شمالی و هم چنین آثاری از كتیبه های متعلق به قرن سوم و چهارم ه.ق. كشف گردیده است . اصل بنای كنونی مسجد در دوره سلجوقیان بر روی بقایای كهن تری ساخته شده كه درنتیجه حمله مغول حدود سال 620 هجری ویران و درحدود سال 650 هجری مجدداً باز سازی گشته است در این بازسازی ،گنبد به طور كامل بازسازی شده و تزیینات مختلف گچبری و نقاشی در شبستان ومحراب آن انجام گردیده است . بنای فعلی مسجد به ابعاد خارجی 85/18 ×45/36 متر از گنبد خانه ای ویران و ایوانی كه در دوره های بعد به شبستان ستونداری تبدیل شده ، تشكیل می شود همچنین در 5/16 متری مسجد ، بقایای مناره ای از دوره سلجوقی برجای مانده است . این فضا توسط سه كنج ها و ترنبه ها به هشت ضلعی و سپس شانزده ضلعی تبدیل گردیده و گنبد بر روی آن قرار گرفته است . بقایای ساقه گنبد نشان می دهد که این بخش دارای ترك های متعدد منشوری زیبا قطار بندی و تزیینات كاشی معرق بوده كه تنها بخش اندكی از آن باقی مانده است. دیواره های داخلی گنبد خانه با اندود گچ و نقوش ترنج و گل و بوته قابل مقایسه با تزیینات گنبد سلطانیه تزیین یافته و درضلع جنوبی آن ، محراب بلند و زیبایی از دوره ایلخانی باگچبری ها ومقرنس كاری های جالب و در زیر آن آثاری از محراب كوچكتر دوره سلجوقی مشهود است . درب ورودی مسجد به تاریخ 742 ه.ق. دارای گره های هندسی ، گل میخ های آهنی وكتیبه ای حاوی دو بیت شعر به خط نسخ است چنین به نظر می رسد كه درب مزبور ، از جای دیگر به این مسجد منتقل شده است . در حدود 5/16 متری مسجد ، بقایای مناره ای از دوره سلجوقی به ارتفاع هشت و قطر پنج متر باقی مانده كه به هنگام آبادانی مسجد در كنار آن قرار داشته آجر چینی بخشی از سطح مناره به صورت خفته راسته است كه تا حدودی به آن حالت تزیینی بخشیده است بر بدنه مناره دوسنگ نبشته به تاریخ های 878 و879 ه.ق نصب شده كه مربوط به اوزون حسن حكمران آق قویونلو است و ارتباطی با بنای مسجد مناره ندارد و حتمالاً از جای دیگری آورده و روی منار نصب شده است این بنا به شماره 248 به ثبت تاریخی رسیده است .

اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب

 

 



:: موضوعات مرتبط: +**بهترین نقاط گردشگری، جاذبه های گردشگری استان اردبیل، ،
جاذبه هاي طبيعي اردبيل
نوشته شده توسط اکبر پرستار در ساعت 22:16

جاذبه هاي طبيعي اردبيل

آبشار آقبلاغ

 

اين آبشار در خلخال و در كوه آق داغ (سفيدكوه) قرار دارد. در دامنه اين رشته كوه چشمه سارهاي فراواني وجود دارد كه تأمين كننده آب جريانهاي چون ميانرودان، گلبند رود، رودخانه زال و … مي باشد. مهمترين چشمه اين ناحيه كه آبدهي قابل توجهي دارد، چشمه آقبلاغ است. اين چشمه در دامنه شرقي قله مركزي آق داغ قرار دارد. اين چشمه بلافاصله پس از خروج، آبشار بسيار زيبا و با دورنماي جالب و ديدني و سفيدرنگ تشكيل مي دهد. وجود گونه هاي متنوع گياهي، درختي و علفي در پيرامون اين آبشار زيبائي آن را دوچندان مي نمايد. نزديكترين راه ارتباطي به آقبلاغ از طريق يك راه پياده رو از روستاي لرد بخش شاهرود خلخال ميسر است.

اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: +**بهترین نقاط گردشگری، جاذبه های گردشگری استان اردبیل، ،

صفحه قبل 1 صفحه بعد